VIDEO Ajdin Reiz se priprema za spektakl u Dizeldorfu: Nikada nisam imao bolje pripreme

Bh. bokser 17. oktobra se bori na spektaklu u Dizeldorfu uz prijenos na ZDF-u

NAPOMENA: Video materijali objavljeni u ovom tekstu postavljeni su na globalnim internet servisima za javno i besplatno dijeljenje video materijala. Oni nisu vlasništvo Reprezentacija.ba portala i Reprezentacija.ba portal ne odgovara za njihov sadržaj i autorska prava.

Nakon dvije pobjede naš bokser Ajdin Reiz (23) ponovo će u ring 17. oktobra.

Reiz će ovaj put odmjeriti snage sa 30-godišnjim njemačkim borcem Martinom Friesseom. Borba je zakazana u velikoj areni “Mitsubishi Electric Hall” u Dizeldorfu, a bokserski spektakl direktno će prenositi televizija ZDF.

“Temelj za pobjedu je postavljen najboljim pripremama do sada u kojoj karijeri. Osjećam se jako dobro jer sam u najboljoj formi.” govori Reiz na video snimku objavljenom sa njegovih priprema.

“Moram prvo reći da se jako radujem što će borba biti u mom kraju, odnosno u Dizeldorfu i zato garantujem svoju pobjedu. Moram se najviše zahvaliti svojim fanovima jer imam veliku njihovu podršku. Za njih sam spremio i jedan specijalni video koji će pokazati pripreme sa najboljim borcima iz mog ugla, nešto novo u svijetu boksa. Očekujem veliku podršku i obećavam vam da ćemo slaviti poslije borbe” poručio je Ajdin Reiz.

Biće ovo prvi veći bokserski spektakl u Njemačkoj koji će od početka pandemije COVID-19 održan uz publiku, jer su lokalne vlasti dozvolile prisustvo hiljadu gledalaca.

Bokseru, rođenom u Dizeldorfu, a porijeklom iz Bihaća, biće ovo treća profi borba nakon što je ove godine do sada na bodove pobijedio Karimlija i knock-outom Bordewicka.

I u ovom meču podršku mu u pripremama i logistici pruža petorostruki svjetski šampion Adnan Ćatić, a kada god je u prilici njegove treninge posjeti i Sead Kolašinac.

(Reprezentacija.ba)

Oznake: