Hadžiahmetović: Poljska je najopasnija na dvije pozicije

Hadžiahmetović upozorava na dvije pozicije gdje su Poljaci najbolji

Hadžiahmetović: Poljska je najopasnija na dvije pozicije
Foto: UEFA

Naš reprezentativac Amir Hadžiahmetović (23) u septembru nije bio ni u prvom planu selektora, a od tada do danas odigrao je četiri utakmice za BiH. Svaku uz puno borbe i trčanja, uz bukvalno skakanje glavom na kopačku, što je uveliko podiglo kvalitet naše cijele ekipe.

Fudbaler Konyaspora govorio je za stranicu FS BiH o prethodnim utakmicama, ali i najavio duel sa Poljskom.

„Moje mišljenje je da smo odigrali dvije jako dobre utakmice. Protiv Sjeverne Irske nam je trebalo i malo sreće. Juče protiv Nizozemske smo pružili odličnu partiju i imali možda i bolje prilike od njih. Sad se okrećemo trećoj utakmicu. Idemo po tri boda u Poljsku pa ćemo da vidimo šta ćemo dalje. Prilično sam zadovoljan svojom igrom, ali uvijek može bolje“.

Pristup meču sa Poljskom?

„Moramo razmišljati o njima i njihovoj igri, ali i o našoj igri kako bismo odradili meč što je moguće bolje. Znamo gdje su oni najjači, na pozicijama špica i iza špica. Idemo da odradimo to što je moguće bolje i nadam se pobjedi. Maksimalno ozbiljno se spremamo i idemo tamo s optimizmom.“

Kako se fizički i psihički vratiti nakon iscrpljujućih susreta?

„Bilo je teško psihički se podići, naročito nakon poraza na penale. Kad se izgubi utakmica na takav način stvarno je teško vratiti se psihički. Međutim, ekipa je to dobro odradila, što se vidjelo sinoć na terenu. Bili smo fokusirani i dali smo sve od sebe. Što se tiče fizičke spreme, naravno da je teško pogotovo igračima koji igraju sve utakmice. Juče sam odigrao samo drugo poluvrijeme i mislim da sam spreman za Poljsku. Sigurno je da će svi pružiti svoj maksimum.

Moram još dodati da, bez obzira na sve što se oko nas dešava, lijepo je biti dio reprezentacije. Naravno, nakon poraza atmosfera nije baš idealna, ali družimo se, pričamo kako da prevaziđemo teškoće, bodrimo jedni druge i trudimo se da odradimo ovo što je moguće bolje.“

https://reprezentacija.ba/311138-bajevic-u-poljsku-vodi-24-fudbalera-cetvorica-nisu-igrala-protiv-sj-irske-i-poljske

(Reprezentacija.ba)

Oznake: