Zvjezdan Misimović ispunio je obećanje i nakon utakmice protiv Nizozemske častio ćevapima Anela Ahmedhodžića (21) i Dennisa Hadžikadunića (22) – mlade stopere koje je svojim radom u proteklih par mjeseci doveo pod zastavu BiH.

Bivši stoperi U21 Švedske iza sebe već imaju po jedan dobar nastup za BiH – Anel protiv Sjeverne Irske, Dennis protiv Nizozemske. I obojica su pokazali da su dobitak za BiH.

Anelov i Dennisov debi treba cijeniti još i više jer su prvi put za BiH zaigrali u vrlo teškim i važnim utakmicama. Većina debitanata inače dobije priliku da “upadne” u uigranu ekipu u nekoj nevažnoj utakmici, a osim težine važnosti utakmica Anel i Dennis su imali otežavajuću okolnost da zaigraju u “neuštimanoj odbrani” u kojoj su čak tri igrača praktično bili debitanti.

“Kada prima loptu kao da se sa bikom bori” opisivao nam je legendarni Zlatan Muslimović prije nekoliko godina jednog klupskog saigrača i njegovu tehniku. Anel i Dennis su prava suprotnost. Iako visoki preko 1,91m, izuzetno su pokretljivi, te što je još važnije imaju dobru tehniku, ali i pregled igre. Upravo je od Anela počela akcija iz koje smo dali jedini gol Sjevernoj Irskoj, kada je sa svoje pozicije poslao dugi i precizan pas na desno krilo.

Svi na Reprezentacija.ba portalu koji se bave pronalaskom i afirmacijom bh. talenata posebno su sretni zbog ovog dvojca. Još u februaru oni nisu imali nikakav kontakt sa FS BiH, a praktično su bili nepoznati u našoj državi.

Reprezentacija.ba ih je svrstala među tri najveća talenta koji igraju za strane države, pomogla dalje kontakte, a pola godine kasnije oni su obukli dres BiH i definitivno pokazali da su rješenje za sadašnjost i budućnost.

A koliko su ih cijenili u Švedskoj najbolje govori da je U21 selektor Švedske izjavio da bi BiH trebala platiti obeštećenje za ova dva dragulja iz fudbalske krune ove skandinavske kraljevine.

(Reprezentacija.ba)