Sudbina trofejnog crnogorskog struÄnjaka bit će poznata narednog mjeseca kada je zakazan sastanak Ivanovića sa Äelnicima KoÅ¡arkaÅ¡kog saveza BiH, piÅ¡u “Nezavisne novine”.

Bh. koÅ¡arkaÅ¡i su se vratili sa Evropskog prvenstva u Francuskoj gdje su okonÄali nastup u grupnoj fazi takmiÄenja. Izabranici Ivanovića su upisali pobjedu i Äetiri poraza, Å¡to nije bilo dovoljno da BiH nakon 22 godine izbori plasman u drugi krug.

Selektor BiH se odmah uputio ka Barseloni, gdje živi, a ubrzo bi trebalo da dođe na odmor u Crnu Goru, te možda nakratko i u BiH.

“Sastanak sa Ivanovićem ćemo održati za dvadesetak dana. Neka se slegnu utisci pa ćemo da razgovaramo. Treba da i mi zauzmemo kurs s kojim timom da idemo u naredne kvalifikacije, da li će biti novog podmlaÄ‘ivanja, kakve su nam ambicije, pa da hladne glave uÄ‘emo u pregovore. Uskoro dolazi u Crnu Goru, a moguće je da doputuje i u Sarajevo. Tada ćemo sjesti i razgovarati Å¡ta i kako dalje. Nije toliko razoÄaran, jer je svjestan koliko smo mogli na EP. Ostaje žal Å¡to nismo nastupili kompletni na nikad jaÄem prvenstvu”, kaže Mahmutović.

Prvi operativac bh. kuće koÅ¡arke istiÄe da su ostali u dobrim odnosima sa Ivanovićem, Å¡to ne garantuje da će trener koji je navikao na uspjehe i dalje predvoditi koÅ¡arkaÅ¡ke “zmajeve”.

“On je uživao kao i mi. Milina mu je bila raditi sa ovim momcima koji su se borili svim srcem. Ipak, treba znati da se radi o treneru koji nije na duge staze, kojeg zanima rezultat, uspjeh… Predstoje nam razgovori pa ćemo vidjeti Å¡ta možemo uraditi”, istiÄe Mahmutović.

Generalni sekretar KS BiH je joÅ¡ jednom podvukao teÅ¡ku situaciju u bh. koÅ¡arci, a ne oÄekuje puno bolje dane ni u budućnosti.

“Dok ne budemo imali kompletnu podrÅ¡ku cijele države, teÅ¡ko se možemo nadati boljem. Sve sam ubjeÄ‘eniji da se to kod nas neće nikada desiti”, zakljuÄio je Mahmutović.

Kao nasljednik se spominje Nenad Marković.

“Marković je u ovom trenutku najbolji bh. trener”, kazao je Mahmutović.

(Reprezentacija.ba)