U21 BiH će za tri dana igrati kvalifikacioni duel za EURO protiv vršnjaka iz Njemačke, a izabranici Slobodana Starčevića pripremaju se u Sarajevu.

Uoči gostovanja favoriziranoj Njemačkoj za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH govorili su Jovo Lukić i Ajdin Hasić.

„Dobra stvar je što smo svi spremni, nemamo povrijeđenih igrača i to nam olakšava pripreme. Nadam se da će tako i da ostane i do utakmice. Njemačka je jak protivnik i oni su favoriti, ali mi se nećemo predati. Ne idemo tamo sa bijelom zastavicom, već da odigramo najbolje što možemo i probamo da napravimo pozitivan rezultat”, ističe Lukić.

Prvi put na okupljanje U21 selekcije pozvan je Ajdin Hasić, koji ove sezone igra za prvi tim turskog Bešiktaša.

„Uvijek je poseban osjećaj kad se dođe na okupljanje reprezentacije, a nakon kadetske i juniorske ovo mi je prvi poziv u U21 selekciju. Uvijek sa ponosom nastupam u dresu sa državnim grbom i sretan sam što sam tu. Dobro treniramo i bićemo spremni za meč. U kubu sam dobio šansu i dajem sve od sebe i na treninzima i na utakmicama. Zadovoljan sam svojom formom i spreman sam da tako nastavim i u reprezentaciji.“

Utakmica U21 selekcija Njemačke i BiH igra se 13. oktobra s početkom u 18,15 sati.

(Reprezentacija.ba)