Danas je u prostorijama Fudbalskog saveza BiH u Sarajevu održana press konferencija uoči susreta Lige nacija između BiH i Holandije koja se igra u nedjelju od 18,00 sati u Zenici.

Prisutnim novinarima obratio se selektor našeg nacionalnog tima Dušan Bajević.

“Sve utakmice igramo pod pritiskom. Cilj uvijek postoji. Igrači kada igraju za reprezentaciju moraju dati sve od sebe. Mi smo izgubili od Sjeverne Irske, ali momci su dali sve od sebe. Mislim da fudbaleri znaju šta ih čeka protiv Holandije. Ne predajemo se i idemo dalje”, rekao je Bajević i kratko prokomentarisao mogući ostanak na klupi Zmajeva:

“Reprezentacija će imati drugog selektora, odnosno kojeg želi. Mislim da postoje dobri treneri koji mogu da vode reprezentaciju. Ja sam tu ako bude trebala bilo kakva pomoć reprezentaciji.”

Selektor smatra da je protiv Holandije svaki rezultat osim poraza zadovoljavajući.

“Svaki rezultat osim poraza je zadovoljavajući. Eventualni bod protiv Holandije može biti dobar. Imamo mnogo igrača koji su tu duže vremena. Treba dati šansu svima. Izgubili smo pred ove utakmice nekoliko igrača, a neki fudbaleri su umorni. Pojedini imaju povrede, ali sigurno da će biti novih imena za Holandiju. Ja vjerujem u njih. Dva igrača su istegla zadnju ložu te ćemo večeras znati na koga možemo računati za sutrašnju utakmicu.”

Kladionica Mozzart smatra da je Holandija apsolutni favorit u Zenici, pa je tako kvota na pobjedu gostiju 1.50. Kvota na eventualni trijumf Zmajeva iznosi 7.00, dok je kvota na neriješen rezultat 4.00.

(Reprezentacija.ba)