Elvir Šendro (25) profesionalni bokser iz Mostara svoj šesti meč u profesionalnoj karijeri boksat će u subotu 10. oktobra u Njemačkoj.

Šendro će u Wismaru nedaleko od Hamburga šesti put u profesionalnoj karijeri ući u ring i ukrstiti rukavice sa češkim predstavnikom Michalom Ryba.

O novom izazovu koji ga očekuje Šendro kaže: “Ovaj meč bit će mi  poslije duge  pauze koju je uzrokovala globalna pandemija virusa COVID 19. Već neko vrijeme boravim u Njemačkoj gdje se intenzivno spremam za izazov koji me očekuje.”

Pored uspjeha koje ostvaruje u  profesionalnom boksu Elvir Šendro je ostvario zapaženu karijeru u olimpijskom boksu. On je u svojoj bogatoj karijeri čak sto puta bio na ringu predstavljajući bokserski klub “Mostar” iz Mostara

Devet puta je bio prvak Bosne i Hercegovine u kategoriji do 91kg, osam godina je bio standardni reprezentativac Bosne i Hercegovine,četiri puta je Bosnu i Hercegovinu predstavljao na evropskim prvenstvima, na Mediteteranskim igrama u Taragoni (Španija) 2018.godike  je odlukom sudija poražen u meču za medalju, a osvajač je i mnogobrojnih internacionalnih turnira, a bio je učesnik i regionalne bokserske lige gdje je predstavljao bokserski klub Radnik iz Bijeljine.

Protivnik Elvira Šendre, češki bokser Michal Ryba je profesionalac od 2018. godine i do sada je upisao četiri pobjede nokautom i dva poraza.

(Reprezentacija.ba)