Nakon što su nedavno stekli pravo da nastupaju za reprezentaciju BiH dvojica mladih fudbalera Dennis Hadžikadunić (22) i Anel Ahmedhodžić (21)stigli su prvi put i na okupljanje najboljeg bh. tima.

Poslije četiri dana priprema podijelili su za zvaničnu stranicu Fudbalskog saveza BiH svoje utiske o tome šta za njih znači ovaj poziv, o igračima, atmosferi kao i svojim očekivanjima.

“Vrlo sam ponosan što sam ovdje i puno mi znači to što sam reprezentativac BiH. Sretan sam, kao i cijela moja porodica. Dobro se radi, ovdje su svi profesionalci od igrača pa do ljudi oko nas. Mislim da smo se i dobro pripremili jer smo imali kvalitetne treninge. Lijepo se osjećam u reprezentaciji, svi su jako prijatni prema nama novajlijama, razgovaramo, daju nam podršku i lijepo smo primljeni. Kao i svi igrači jedva čekam priliku da zaigram a ako to bude večeras mogu obećati da ću se maksimalno truditi da opravdam ovaj poziv”, ističe Hadžikadunić.

Slično razmišlja i Anel Ahmedhodžić:

“Jedva sam čekao da dođem. Prvi osjećaj je zaista fantastičan, imamo velike igrače ali se oni jednostavno ponašaju , prema nama su otvoreni i dobro se osjećam ovdje. Kao i kod Dennisa, moja porodica i ja smo ponosni i neizmjerno sretni što sam dobio poziv za reprezentaciju. Sviđa mi se i atmosfera i prijateljski odnos koji osjećamo i mi koji smo tek došli”, kaže Anel i dodaje:

“Znam da je pred nama važna utakmica i nisam siguran da li ću dobiti priliku da igram, ali smo ovdje dobro radili i ja ću biti spreman. Obično na početku osjećam malu tremu, ali to brzo prođe i samo vidim ono što se dešava na terenu. Mi imamo kvalitetne igrače, to se vidjelo i na treninzima ali moramo pokazati na utakmici. Ovo je dobra ekipa, a ukoliko zaigram večeras, znam da ću dati sve od sebe da odigramo na vrhunskom nivou.“

Hadžikadunić i Ahmedhodžić su sigurno igrači čije vrijeme tek dolazi te bi u budućnosti mogli predstavljati i okosnicu ovog tima. Razmišljali su i oni o tome i obojica naglašavaju:

„Dug je put do toga. Trebamo mnogo raditi, trenirati, biti posvećeni ali mi smo spremni na to jer velika je čast ali i odgovornost nositi dres svoje zemlje“.

Kladionica Mozzart tako smatra da je BiH favorit i na pobjedu Zmajeva daje kvotu od 1.75, a na pobjedu Sjeverne Irske kvotu od 5.30. Kvota u Mozzartu da će BiH proći Sjevernu Irsku iznosi 1.45.

BiH – Sjeverna Irska, 20,45 sati – ekskluzivno na NOVA BH

(Reprezentacija.ba)