Legendarni Safet Sušić, jedini selektor Zmajeva koji je naš najbolji fudbalski tim odveo na veliko takmičenje – Svjetsko prvenstvo u Brazilu (2014. godine), ocjenjuje da je reprezentacija BiH favorit u baražu za Evropsko prvenstvo, piše Dnevni Avaz.

Popularni Pape tvrdi da je naš tim u najboljoj poziciji za plasman od svih selekcija koje su u igri.

“Od svih selekcija koje su u igri za plasman na Euro mi smo u najboljoj poziciji”, rekao je Sušić za Avaz te dodao:

“Imamo kvalitet, igramo kod kuće prvi meč sa Sjevernom Irskom i ako pobijedimo ponovo smo domaćini protiv pobjednika drugog polufinalnog para Slovačka – Republika Irska. Jedina smo ekipa koja ima mogućnost da odigra oba meča baraža kod kuće. Prema tome, imamo realne šanse da ostvarimo cilj.”

Analizirajući kvalitet reprezentacija koje su se plasirale u baraž za Euro, Sušić ističe da tu nema velikih razlika.

“Nijedan protivnik u baražu nije bolji od nas. Manje-više svi smo tu negdje, izjednačeni, Međutim, mi ima određeno iskustvo i prednost domaćeg terena, iako meč neće biti odigran pred punim tribinama, kao što smo to navikli kada igra naša reprezentacija…”

Sušić je prokomentarisao i septembarske utakmice naše reprezentacije (Italija – BiH 1:1. BiH – Poljska 1:2)

“Veliki je uspjeh odigrati neriješeno s Italijom, mada s njima gotovo u pravilu dobro igramo. S druge strane, poraza od Poljske nije nikakva senzacija. Poljaci imaju veoma kvalitetnu ekipu…”, zaključio je Sušić za Dnevni Avaz.

Kladionica Mozzart tako smatra da je BiH favorit i na pobjedu Zmajeva daje kvotu od 1.92, a na pobjedu Sjeverne Irske kvotu od 4.30. Kvota u Mozzartu da će BiH proći Sjevernu Irsku iznosi 1.45.

Reprezentaciju BiH bodriće oko 2000 navijača sa tribina Grbavice, a svi ostali utakmicu će gledati putem NOVA BH kanala od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)