Dušan Bajević suočio se sa još jednom promjenom plana kada je igrački kadar u pitanju.

Dan pred utakmicu protiv Sjeverne Irske selektor je ostao bez našeg najiskusnijeg stopera Ervina Zukanovića, saznaje Reprezentacija.ba portal.

Zukanović neće moći igrati, a umjesto njega svoju šansu na terenu tražiće neko od dva debitanta Anel Ahmedhodžić ili Dennis Hadžikadunić.

“Početni sastav sam odredio, još razmišljam o jednoj poziciji. Upravo me ova kiša natjerala da razmišljam o toj dilemi.” izjavio je Bajević prije posljednjeg treninga naše reprezentacije uoči utakmice protiv Sjeverne Irske.

Izostanak iskusnog Zukanovića koji u ovoj sezoni igra odlično u Turskoj još je jedan udarac za našu reprezentaciju koja je zbog korone i povreda u kratkom periodu ostala bez još tri stopera Bičakčića, Šunjića i Kovačevića, ali i igrača na ostalim pozicijama – Duljevića, Stevanovića, Ćivića i Koljića.

Uz to reprezentacija će na utakmici protiv Sjeverne Irske biti i bez trenera Rusmira Cvike koji je svojim savjetima sa klupe bio jedan od najagilnijih tokom utakmica protiv Italije i Poljske.

BiH u četvrtak u 20,45 sati na Grbavici protiv Sjeverne Irske igra polufinale baraža za EURO 2020. Utakmicu ćemo gledati na NOVA BH.

(Reprezentacija.ba)