Reprezentacija Sjeverne Irske je danas doputovala u BiH uoči sutrašnjeg duela baraža za EURO protiv Zmajeva i zanimljivo nije trenirala na Grbavici.

Fudbaleri Sjeverne Irske su umjesto treninga šetali na terenu stadiona Grbavica, a selektor Ian Baraclough je na press konferenciji istakao da su njegovi izabranici spremni za ovaj duel.

“Situacija je drugačija u odnosu na utakmice u Ligi nacija. Sada su tu novi selektori u obje reprezentacije, neki novi igrači, a mi smo ovdje stigli bez straha i sresa. Dobro smo se pripremali i imamo mnogo samopouzdanja. Sretni smo što se konačno igra ovako važan susret,” rekao je selektor Sjeverne Irske i dodao:

“Naravno da smo svjesni kvaliteta koje ima BiH. Svakako da su tu Džeko i Pjanić koji igraju na vrhunskom nivou i na njih ne treba trošiti previše riječi. Ipak, ne smijemo samo pažnju obratiti na njih dvojicu. Pokušat ćemo gledati na BiH kao na tim. Mi imamo fudbalere koji su ranije igrali na Europskom prvenstvu, ali imamo i neke nove koji su puni ambicija. Poštujemo BiH, ali naš cilj je plasman na Euro.

Kapiten Steven Davis smatra da njegova selekcija ima snagu te da ona leži u timskom duhu.

“Poznata nam je snaga koju ima BiH, međutim i mi imamo snagu i ona leži u timskom duhu. Na nama je da pokažemo koliko možemo i uvijek moramo naći način da napredujemo. Moramo biti dobri u odbrani i napadu. Očekujemo da će BiH od prve minute imati posjed lopte.”

Utakmica počinje u četvrtak u 20,45 sati uz direktan prijenos na NOVA BH.

Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba
Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

(Reprezentacija.ba)