Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Ogorčeni Opsajd. Premijer liga će na pauzu, Sarajevo je dobilo Zrinjskog, Željo Tuzlu, a Borac Veleža, ali je upravo ono što se dešavalo u Banja Luci pokvarilo utisak.

Skoro godinu dana smo izbjegavali pričati o sudijama i suđenju, ali sada smo morali. Predstava Miloša Gigovića u utakmici Borca i Veleža zapravo nije bilo loše suđenje, nego tendenciozno pomaganje jednoj ekipi. Ponašanje Vlade Jagodića nakon utakmice, a pojedinih igrača za vrijeme utakmice, taj je utisak samo pojačalo.

Nakon prespavane noći zato su Sarajevo, Zrinjski, Željo i Tuzla ponudili ozbiljan fudbal i nešto čemu smo se mogli radovati i uživati. U međuvremenu okupila se i reprezentacija Bosne i Hercegovine, barem onaj njeni maleni zdravi dio, a valjda smo konačno dočekali da pogledamo taj baraž o kojemu pričamo čitavu vječnost. Opsajd, ušminkan.

(Reprezentacija.ba)