Stadion Grbavica u četvrtak navečer ugostiće utakmicu polufinala baraža za EURO 2020 između Bosne i Hercegovine i Sjeverne Irske.

Organizacija utakmice po UEFA-inim standardima je zahtjevna sama po sebi, a organizovati utakmicu po novim COVID-19 protokolima i to uz publiku, izazov je više.

Dan prije utakmice Reprezentacija.ba obišla je stadion. Travnjak je odličan iako je prije dva dana ugostio utakmicu Željo – Tuzla, a uvjerili smo se kako će uistinu biti ispunjenje sve stroge norme koje je propisala UEFA i domaće zdravstvene institucije.

Navijači će u razmaku ulaziti na stadion, svima će na ulazu biti mjerena temperatura, a na ulazu će morati popuniti i formular o zdravstvenom stanju.

“Ukoliko se kod neke osobe potvrdi temperatura viša od 37.4 stepeni C, ili uoči prisustvo respiratornih simptoma – kašalj, otežano disanje, osobi se neće dozvoliti ulazak na stadion.” objavio je Fudbalski savez preporuke JU Zavoda za javno zdravstvo Kantona Sarajevo.

Uz sve to tokom ulaska i boravka na stadionu obavezno je nošenje maske. Te preporuke moraće se držati i rezervni igrači na zapadnoj tribini Grbavice.

Na utakmici će biti prisutno 1800 navijača, većinom organizovanih navijačkih grupa.

Svi drugi susret će gledati putem NOVA BH kanala sa početkom u 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)