Fudbalski savez BiH zbog malih kapaciteta bh. stadiona redovno se kod domaćih utakmica reprezentacije BiH nalazi u nezavidnoj situaciji.

Broj ulaznica relativno je mali za potrebe navijača, a Savez sa druge strane ima obavezu dostaviti ulaznice federalnim i kantonalnim savezima, te svojim sponzorima i partnerima.

Utakmica protiv Sjeverne Irske dovela je Savez u posebno nezavidnu situaciju, jer je za navijače prema UEFA-inim propisima pripalo manje od 2000 ulaznica, a sve u kratkom roku u kojem je bilo gotovo nemoguće organizovati klasičnu prodaju.

Kako saznaje Reprezentacija.ba u FS BiH su se odlučili ulaznice prioritetno distribuirati prema navijačkim grupama koje tradicionalno prate našu reprezentaciju, a sve kako bi Zmajevi imali što bolju podršku sa tribina u ovoj odlučujućoj utakmici.

Gotovo sve ulaznice dostavljene su BH Fanaticosima, Ljutim Krajišnicima, BH Legiji, Armiji Zmajeva Živinice, navijačima iz Vrograča…

Za sve one koji u četvrtak od 20,45 sati ne budu na Grbavici, ekskluzivni prijenos utakmice gledaćemo na kanalu NOVA BH.

A vi koji budete na Grbavici, opravdajte svoje ulaznice navijanjem od prve do zadnje sekunde utakmice.

(Reprezentacija.ba)