Amer Gojak (23) karijeru će nastaviti u talijanskom Torinu koji je morao pristati na poseban uslov Dinama iz Zagreba prije realizacije transfera.

Torino je za Gojaka platio Dinamo Zagrebu šest miliona eura obeštećenja u transferu koji će u prvoj sezoni biti realizovan kao posudba sa obaveznom kupovinom naredno ljeto.

U Dinamu znaju kakav je dragulj Amer Gojak i da ima velike šanse da mu Torino bude samo jedna stepenica do najvećih europskih klubova, pa su insistirali da u ugovor bude uvršten prihod od budućeg transfera.

Kako saznaje Reprezentacija.ba iz talijanskih menadžerskih krugova, Dinamo će od narednog kluba Amera Gojaka zaraditi 20% transfera.

Ono što je puno važnije od novca je činjenica da je Amer Gojak u Torinu našao klub u kojem će raditi sa vrhunskim trenerima, te u kojem će imati punu podršku kluba za svoj dalji razvoj – podršku koju u Dinamu objektivno nikada nije imao u punom kapacitetu.

Uz to talijanska Serija A omogućit će mu slobodu u njegovoj izuzetno kreativnoj igri, koju ne bi imao da je otišao u Bundesligu ili Premiership odakle je također imao ponude.

Navodno, Gojakov transfer u Seriju A je uveliko ubrzala njegova odlična partija protiv Italije prije mjesec dana, pa nije zanemarivo što će Amer u dresu Torina svaku utakmicu biti u izlogu najvećim talijanskim klubovima.

Činjenica da su iz Torina pristali da se ljekarski pregledi, ali i cjelokupan transfer realizuju u Zagrebu, ali i da će Amer Gojak u novom klubu nositi broj 10 na leđima, najbolje govori koliko Talijani cijene i poštuju našeg reprezentativca.

Amere, bravo i sretno!

(Reprezentacija.ba)