Danas će se odigrati dvije posljednje utakmice desetog kola Premijer lige BiH.

Zrinjski – Sarajevo, 18,00 sati, MOJA TV

U 18,00 sati Zrinjski dočekuje Sarajevo. Iza obje ekipe su europski nastupi, s tim da je momčad bh. šampiona umornija jer ima jednu utakmicu više – u prošli četvrtak igrala je utakmicu Europa Lige protiv Celtica. Istina, Zrinjski je nakon remija na Kipru protiv APOEL-a deklsairao gostima Krupu sa 0:3, a onda u Kupu i Tekstilac sa 1:7.

Sarajevo će biti bez Krstea Velkoskog koji je pozvan u reprezentaciju Sjeverne Makedonije protiv Kosova, Estonije i Gruzije.

“Pokušali smo se maksimalno spremiti sa obzirom na to da smo prije tri dana igrali utakmicu protiv Celtica. Igrat će igrači koji su najsvježiji i najspremniji. Imali smo ta tri-četiri dana da se pripremimo za ovu utakmicu i mislim da smo spremni za susret u Mostaru.” rekao je prije utakmice šef stručnog štaba Sarajeva Vinko Marinović.

Šampioni prema kladionicama nisu favoriti u ovom meču. Kladionica Mozzart više vjeruje u pobjedu Zrinjskog – pa je kvota na pobjedu domaćina 2.65, a kvota na pobjedu gostiju iz Sarajeva 2.75.

Željezničar – Tuzla, 20,00 sati, ARENA SPORT

U drugom meču danas gledaćemo duel Željezničara i Tuzle. Želji ova utakmica dolazi nakon dva poraza kući od Mladosti i Krupe i između toga jedne pobjede u gostima – protiv Širokog. Tuzla iz posljednjih šest utakmica ima četiri pobjede, te po jedan remi i poraz.

“Nismo baš u ritmu, bukvalno, jer igramo prilično rijetko i s te strane je malo nezgodno prognozirati na šta će ekipa ličiti. Zadnji mjesec dana smo igrali samo dvije prvenstvene utakmice, Široki i Krupu. Sutra igramo kuću što u zadnje vrijeme i nije baš specijalno pozitivno za nas, igramo protiv ekipe koja je puno bolje od ekipa od kojih smo gubili kući. S druge strane smo pokazali da igramo bolje protiv ekipa koje imaju kvalitet, nekakav stil igre u kojem se pokušavaju nadigravati, koje igraju za gol više i koje pokušavaju nametnuti svoj ritam.” poručio je Amar Osim.

Ipak, ako je vjerovati kladionicama Željo je veliki favorit. Kladionica Mozzart na pobjedu Željezničara nudi kvotu od 1.53, a za pobjedu Tuzle kvotu od 5.90.

(Reprezentacija.ba)