Dušan Bajević danas će na Ilidži pored Sarajeva okupiti reprezentaciju BiH kako bi počeli pripreme za tri utakmice u narednih deset dana.

Samo su tri dana do prve i najvažnije utakmice – polufinala baraža za EURO 2020 protiv Sjeverne Irske koju ćemo igrati u četvrtak 8. oktobra na Grbavici. Poslije slijede dvije utakmice Lige Nacija – 11. oktobra protiv Nizozemske u Zenici i 14. novembra protiv Poljske u Wroclawu.

Utakmicu protiv Sjeverne Irske gledaćemo na NOVA BH.

Kako smo ekskluzivno najavili nova imena na spisku su Milan Đurić i Bojan Nastić koji su zamijenili povrijeđene Elvira Koljića, Eldara Ćivića i Ermina Bičakčića.. Zbog procedura karantina ranije je bez poziva ostao Toni Šunjić koji je našao novi klub u Kini, a od prošle sedmice na COVID-19 je pozitivan Haris Duljević čiji je dolazak još uvijek moguć. Na drugom testiranju Duljević je petak bio ponovo pozitivan, a danas će obaviti novo testiranje, te će se uz eventualne negativne nalaze priključiti ekipi.

Prema trenutnoj situaciji Dušan Bajević će računati na 29 igrača:

Golmani: Ibrahim Šehić, Asmir Begović, Jasmin Burić, Kenan Pirić;

Odbrana: Siniša Saničanin, Ervin Zukanović, Sead Kolašinac, Bojan Nastić, Anel Ahmedhodžić, Dennis Hadžikadunić, Branimir Cipetić, Darko Todorović, Advan Kadušić;

Vezni red: Rade Krunić, Stjepan Lončar, Miralem Pjanić, Gojko Cimirot, Amir Hadžiahmetović, Amer Gojak, Deni Milošević, Haris Hajradinović, Benjamin Tatar, Miroslav Stevanović, Dino Hotić, Edin Višća;

Napad: Edin Džeko, Armin Hodžić, Milan Đurić, Smail Prevljak.

(Reprezentacija.ba)