BiH će 8. oktobra na stadionu Grbavica igrati polufinale baraža za plasman na EURO protiv Sjeverne Irske, a selektor naših protivnika Ian Baraclough se nada da će Zmajevi potcijeniti njegove izabranike.

“Nadam se da su gledali našu utakmicu sa Norveškom i da smatraju da će im biti lako protiv nas. Bili smo neprepoznatljivi u tom duelu. Znali smo da će to biti težak meč i tako je i bilo. Nakon utakmice dobio sam brojne poruke od igrača koji su mi govorili da se ovo neće odraziti na utakmicu protiv BiH. Naši reprezentativci su počeli igrati u svojim klubovima, a napadači zabijaju golove. Laffert, Washington i Magennis su nedavno bili strijelci. Nadam se da će nas BiH potcijeniti i da ćemo to znati iskoristiti”, kazao je Baraclough za medije u Sjevernoj Irskoj i dodao:

“Što se tiče naših protivnika, Džeko i Pjanić su dobri fudbaleri i imaju ogromno iskustvo. Oni igraj na najvišem mogućem nivou. Ipak, BiH ima mnogo drugih igrača koji su opasni. Ukoliko se samo skocentrišemo na njih dvojicu, onda možemo imati problema. Susret protiv BiH će biti veliki test za nas. Moramo otići kod njih i ostvariti pobjedu. Mislim da imamo igrače koji to mogu ostvariti. To su dvije izjednačene selekcije i pobijedit će ona reprezentacija koja bude raspoloženija.”

Sjeverna Irska objavila spisak za baraž: Miralem Pjanić košta kao cijela njihova ekipa

BiH – Sjeverna Irska gledamo direktno na NOVA BH 8. oktobra od 20,45 sati

(Reprezentacija.ba)