Talentovani desni bek mlade reprezentacije BiH Jusuf Gazibegović (20) novi je fudbaler Sturm Graza.

Sturm je iskoristio priliku da Gazibegoviću naredne sezone ističe ugovor sa Red Bull Grupacijom, pa ga je doveo uz potpis trogodišnjeg ugovora.

“Sretni smo što smo doveli svestranog i talentovanog mladog igrača kojeg smo pratili duži period. Jusuf je igrač koji svojom brzinom, ali i zato što igra sa obje noge, može pokriti i cijelu lijevu i cijelu desnu stranu. Nakon povrede Vincent Trummera, otvorilo se još prostora na ovim pozicijama” poručio je sportski direktor Sturma Andreas Schicker.

Gazibegović je igrao za sve omladinske selekcije Akademije Red Bull Salzburga, te za austrijski drugoligaš Lifering koji Red Bull Salzburg koristi kako bi u seniorskom fudbalu kalio svoje najveće talente.

Ovo ljeto Gazibegović je, zajedno sa Amarom Dedićem, bio standardan u juniorskoj ekipi Red Bull Salzburga koja je došla do polufinala omladinske Lige Šampiona.

Igrao je na poziciji lijevog i desnog beka.

Selektor Slobodan Starčević pozvao ga je za naredni meč U21 BiH protiv Njemačke. Do sada je za U21 BiH nastupao dva puta, a za omladinske selekcije BiH ima više od 30 nastupa.

Sturm je nakon tri kola sedmi u Austriji, a prošlu sezonu završili su šesti.

Nakon Samira Muratovića, Anela Hadžića i Zdenka Baotića Gazibegović je treći Bosanac u dresu Sturma.

(Reprezentacija.ba)