Nekadašnji vođa BH Fanaticosa, a danas fudbalski trener Ismet Turšić Ventola i renomirani sportski novinar Saša Ibrulj i u podcastu “oPsajd” govore o aktuelnim temama u bh. fudbalu.

Odgođeni Opsajd. Trebali smo pričati o sarajevskom gradskom derbiju, ali srećom nismo. Srećom, jer je Sarajevo u play-offu pa pričamo o tome, a raspravljamo i o spisku selektora Bajevića, odnosno nepotpunom kolu Premijer lige.

Hoće li spisak od puno imena konačno zadovoljiti sve? E pa neće, jer nije se rodio ko je svima ugodio. Bajević ima neka potpuno bespotrebna, neka nova, ali najviše ima očekivanih imena. Spisak za Sjeverne Irce, iz trećeg pokušaja, je tu pred nama pa najviše pričamo o njemu. Ali igralo se i kolo Premijer lige, u kojemu smo gledali sudar velikih tuzlanskih rivala. Ili, možemo li zaista nazvati rivalima?

Nismo sigurni, ali jesmo da je Velež dobio puno povratkom Brazilca Brandaa, ali i pobjedom nad Radnikom generalno. Celtic je prošle godine izbacio Sarajevo, ali može li to našem prvaku pomoći ove godine? Koje su prednosti a koje mane bordo ekipe? Šta nikako ne smiju dozvoliti? I koliko je zaista Celtic dobar i može li Sarajevo do iznenađenja? Opsajd, opet.

(Reprezentacija.ba)