Ekipa Barcelone će večeras od 21,00 sati na svom terenu protiv Villarreala odigrati prvu zvaničnu utakmicu u novoj sezoni, a za ovaj duel konkuriše i naš Miralem Pjanić (30).

S obzirom da nije počeo na vrijeme pripreme zbog pozitivnog testa na korona virus, Miralem će prema navodima španskih medija utakmicu početi sa klupe za rezervne igrače.

Mundo Deportivo piše da će Ronald Koeman u prvom meču Barce u novoj sezoni Primere na teren izvesti sljedećih 11 igrača: Neto, Alba, Lenglet, Pique, Sergi Roberto, Busquets, De Jong, Griezmann, Coutinho, Ansu Fati i Messi.

Pjanić je prije osam dana odigrao pola sata u prijateljskom meču između Barce i Elchea, pa bi večeras u slučaju da zaigra ubilježio zvanični debi za katalonski tim.

Barcelona je veliki favorit protiv Villarreala, pa kvota u kladionici Mozzart na jedinicu iznosi 1.55. Kvota na eventualni trijumf gostiju je čak 6.00.

Fudbaleri Barce u zadnjih 10 međusobnih domaćih duela imaju isto toliko pobjeda protiv Villarreala i nadaju se da će i večeras trijumfom otvoriti novu sezonu u Primeri.

Zanimljivo da su na pet posljednjih utakmica ova dva tima postignuta čak 24 gola. Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 2.15 da će večeras na Nou Campu biti minimum četiri gola.

Mogući sastavi za meč Barcelona – Villarreal prema Mundo Deportivu

(Reprezentacija.ba)