U subotu su odigrana dva meča devetog kola Premijer lige BiH između Olimpika i Borca (1:4) te Veleža i Radnika (2:1), a danas nas očekuju nove dvije utakmice.

Tuzla i Sloboda će na stadionu Tušanj igrati gradski derbi, dok će Široki na svom terenu odmjeriti snage sa ekipom Mladosti iz Doboja kod Kaknja.

Tuzla City – Sloboda (18,00 sati, Moja TV)

Ekipe Tuzle i Slobode će osmi put igrati gradski derbi. Danas će se sastati u okviru devetog kola Premijer lige BiH, a Tuzla u ovaj meč ulazi sa tri boda prednosti ispred Slobode. Tuzla je bliža pobjedi u današnjem derbiju, pa kvota u kladionici Mozzart na jedinicu iznosi 1.80. Kvota na pobjedu Slobode je 4.30.

U dosadašnjih sedam međusobnih utakmica Tuzla je slavila dva puta, Sloboda jednom, dok su četiri susreta završila bez pobjednika.

Široki Brijeg – Mladost DK (20,00 sati)

Široki će na Pecari dočekati pretposljednju Mladost i veliki je favorit u ovoj utakmici. Domaći su trenutno šestoplasirani na tabeli sa 11 bodova, dok Mladost ima sedam bodova i zauzima 11. poziciju.

Ekipa Širokog je do sada pet puta igrala u Premijer ligi na svom terenu protiv Mladosti i četiri puta pobijedila uz jedan remi.

(Reprezentacija.ba)