Roma i Juventus će u nedjelju od 20,45 sati u Rimu igrati derbi meč drugog kola talijanske Serije A, a glavna tema na press konferenciji Rome bio je naš Edin Džeko (34).

Paulo Fonseca, trener Rome, kazao je da je Džeko veoma motivisan pred duel sa Juveom, iako je prošlog vikenda propao njegov prelazak upravo u Juventus jer se Roma i Napoli nisu dogovorili oko transfer poljskog napadača Milika.

“Razgovarao sam sa Edinom nekoliko puta proteklih dana. On je veoma motivisan. Trenirao je i igrat će protiv Juventusa od prve minute”, rekao je Fonseca i dodao da Džeko nije odbio da uđe u igru protiv Verone u prošlom kolu.

Trener Rome je pred meč sa Juveom i otkrio startnih 11.

“Ako se ništa nepredviđeno ne dogodi do početka susreta, od prve minute će igrati Mirante, Santon, Mancini, Ibanez, Kumbulla, Spinazzola, Veretout, Pellegrini, Mkhitaryan, Pedro i Džeko.”

Kladionica Mozzart daje ulogu favorita Juventusu, a kvota na pobjedu tima iz Torina iznosi 2.05. Kvota na eventualni trijumf Rome je 3.60, a na neriješen ishod 3.45.

Fonseca očekuje tešku utakmicu sutra, ali ističe da njegov tim mora biti kompaktan kako bi došao do pozitivnog rezultata.

“Juventus je veoma jaka ekipa, ali kada god budemo u prilici da ih pritisnemo to ćemo uraditi. Moramo biti kompaktni. Što se tiče novog trenera Juvea, Pirlo je mlad, ali ima sigurnu budućnost. Gledao sam njihovu prvu utakmicu. Igrali su dinamično sa mnogo kretnje u toku susreta.”

(Reprezentacija.ba)