Danas se igraju dvije utakmice devetog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Olimpik će ugostiti Borac, dok će Velež u Vrapčićima igrati protiv Radnika iz Bijeljine. Oba susreta bit će u direktnom TV prijenosu.

Olimpik – Borac (16,00 sati, Arena Sport)

Olimpik i Borac će od 16,00 sati odigrati prvu utakmicu devetog kola Premijer lige BiH. Domaći su zadnji na tabeli sa samo tri osvojena boda, a Borac je na diobi drugog mjesta sa 15 osvojenih bodova nakon osam odigranih kola.

Ekipa Borca je ove sezone igrala tri puta u gostima i sva tri puta je izgubila. Izabranici Vlade Jagodića će tako danas pokušati doći do prvih bodova u gostima u novoj sezoni. Na dosadašnja tri gostujuća meča Borca u novoj sezoni padala su minimum tri gola, a Kladionica Mozzart na 3+ u duelu Olimpika i Borca daje kvotu od 1.8.

Velež – Radnik Bijeljina (18,00 sati, Moja TV)

Mostarski Velež je u prošlom kolu savladao Mladost u gostima, a danas u Vrapčićima dočekuje Radnik iz Bijeljine. Velež u ovaj duel ulazi sa pete pozicije, dok je Radnik devetoplasirani.

U protekloj sezoni u mečevima Veleža i Radnika oba puta su gostujuće momčadi slavile i to identičnim rezultatom 0:1. Velež još uvijek nije poražen kao domaćin u sezoni 2020. / 2021, a Radnik nema trijumf u gostima ove sezone.

Fudbaleri Veleža su blagi favoriti protiv Radnika, a tome svjedoči i kvota u Mozzartu od 1.75. Kvota na X iznosi 3.50, dok je dvojka na Radnik 4.50.

(Reprezentacija.ba)