FK Sarajevo u četvrtak u 20,00 sati u Zenici dočekuje crnogorsku Budućnost u okviru Europa Lige. U istom terminu i Zrinjski gostuje kiparskom APOEL-u.

Ovo je pretposljednja prepreka do grupne faze Europa Lige, a Sarajevo je u njoj favorit sudeći prema pretpostavkama svjetskih kladionica.

To i ne čudi jer je ekipa Sarajeva skuplja za više od šest miliona eura od protivnika. Bordo momci vrijede 9,85 miliona eura, a Podgorica nešto manje od 3,5 miliona eura.

U ekipi Sarajeva ima čak šest stranaca, dok u Budućnsoti samo jedan. U Sarajevu su to Makedonac Velkoski, Englez Fanimo, Brazilac Nathan, Ganac Adukor, Hrvat Oremuš, Srbijanac Pejović, a u Budućnosti samo Grk Moraitis.

Kladionica Mozzart na prolaz Sarajeva nudi kvotu od 1,35. Na pobjedu Sarajeva kvota je 1.65, a na pobjedu gostiju iz Podgorice 5.50.

Ipak, Budućnost je prije Sarajeva izbacila Astanu, pa je to dovoljan alarm da u Zenicu dolazi izuzetno opasan protivnik.

Prođe li Sarajevo Budućnost, u doigravanju za grupnu fazu Europa Lige ih čeka puno teži zadatak gdje će igrati protiv škotskog Celtica ili latvijske Rige.

Sarajevo svoju europsku utakmicu igra u Zenici, jer stadion Koševo ne ispunjava uslove za UEFA-ine utakmice višeg ranga.

Na Kipru Zrinjski ima puno manje šanse. APOEL je skuplji za čak 14 miliona eura, a u svojim redovima zbog specifičnih pravila kiparskog saveza imaju čak 26 stranaca i 10 reprezentativaca.

Kladionica Mozzart na prolaz APOEL-a daje kvotu 1.09.

(Reprezentacija.ba)