Ferencvaroš naših Eldara Ćivića (23) i Adnana Kovačevića (26) večeras igra prvi susret doigravanja Lige Šampiona za ulazak u grupnu fazu.

Od 21,00 gostovaće norveškom Moldeu u jednoj od tri utakmice doigravanja koje su danas na rasporedu. Pobjednik će biti odlučen tek nakon revanša u Budimpešti sljedeće sedmice.

Ferencvaroš je u prvom kolu kvalifikacija rutinski eliminisao švedski Djurgarden (2:0), dok je u drugom i trećem kolu napravio dva velika iznenađenja. Prvo su Ćivić i saigrači savladali u gostima favorizirani Celtic sa 2:1, da bi u trećem kolu na domaćem terenu pobijedili zagrebački Dinamo identičnim rezultatom.

Mađarski prvak će večeras protiv Moldea pokušati ostvariti što je moguće bolji rezultat uoči revanša u Budimpešti. Norvežani su, ipak favoriti. Kladionica Mozzart na pobjedu Moldea daje kvotu 2.40, a na pobjedu Ferencvaroša 3.10.

Mala prednost za fudbalere Moldea bi mogla biti što se prvenstvo u Norveškoj igra već četiri mjeseca, pa su večerašnji protivnici Ferencvaroša u takmičarskoj formi, ali i Mađari u sezoni imaju već osam utakmica.

Prednost Moldea je i ta što za Ferencvaroš neće igrati naš stoper Kovačević koji je bio standardan u svim velikim europskim pobjedama Mađara ovo ljeto.

Parovi i satnica večerašnjih susreta:

Molde – Ferencvaroš (21,00 sati)

Gent – Dynamo Kiev (21,00 sati)

Olympiacos – Omonia (21,00 sati)

Rezultati utakmica odigranih u utorak:

Krasnodar – PAOK 2:1

Maccabi Tel Aviv – Salzburg 1:2

Slavia Prag – Midtjylland 0:0

(Reprezentacija.ba)