U četvrtak će se širom Europe igrati susreti trećeg kola kvalifikacija za Europa Ligu, a 16 aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca konkurisat će za nastupe svojih klubova.

Fehervar našeg Armina Hodžića ima težak zadatak u meču sa francuskim Reimsom. Francuski tim je u drugom kolu eliminisao Servette, pa u Budimpeštu stiže sa mnogo samopouzdanja. Kvota u kladionici Mozzart na pobjedu Fehervara je 3.9, dok je dvica na Reims 2.00.

Anel Ahmedhodžić i Dennis Hadžikadunić, dva naša nova stopera, igrat će sa svojim timovima na domaćem terenu.

Ahmehodžić i Malmo će ugostiti Lokomotivu iz Zagreba, čiji su članovi Kemal Osmanković i Stipo Marković. Uzimajući u obzir trenutnu formu, igrački kadar, ali i domaći teren, Malmo je favorit protiv zagrebačkog kluba i trebao bi se naći u narednoj fazi.

Anel Ahmedhodžić u dresu Malmoa

Dennis Hadžikadunić će igrati od prve minute za Rostov protiv izraelskog Maccabija iz Haife. Očekuje nas neizvjesna utakmica, ali ruski klub je ima veće šanse u ovom duelu.

Interesantan susret gledat ćemo u Istanbulu, gdje će Galatasaray odmjeriti snage sa splitskim Hajdukom.

Za Hajduk igraju naši Nihad Mujakić i Darko Todorović, a oba igrača su u drugom kolu protiv Renove nastupila od prve minute. Kvota na pobjedu Galate u kladionici Mozzart je 1.55. Eventualni trijumf Hajduka je čak 6.25.

Još jedna utakmica igra se u Istanbulu i to između Bešiktaša i Rio Avea. Za Bešiktaš u novoj sezoni igra supertalenat Ajdin Hasić, koji bi i protiv portugalskog tima mogao dobiti šansu.

Belgijski Standard u Liježu dočekuje Vojvodinu iz Novog Sada. U Standardu bi od prve minute trebao igrati Gojko Cimirot, dok je neupitan status startera na poziciji stopera Siniše Saničanina u timu Vojvodine.

Siniša Saničanin u dresu Vojvodine

Jedan od najzanimljivih mečeva igrat će se u Milanu između ekipa Milana i norveškog Bodo Glimta.

Rade Krunić i saigrači su favoriti protiv Bodo Glimta, ali aktuelni lider norveškog šampionata igra nevjerovatno ove sezone. Trenutno su prvi u ligi sa omjerom od 16 pobjeda i dva remija nakon 18 odigranih kola, a ukupno su u svim takmičenjima zabili čak 74 gola. Mozzart u svojoj ponudi nudi kvotu 1.30 na pobjedu Milana, a kvota na 5+ golova iznosi 2.40.

Spomenimo i da će novi bh. reprezentativac Benjamin Tatar predvoditi Sarajevo protiv Budućnosti iz Podgorice, dok će Advan Kadušić sa Celjeom gostuje Araratu u Armeniji.

Rijeka našeg Stjepana Lončara igra sa ukrajinskim Kolosom, rumunski Cluj i Mateo Sušić putuju u goste švedskom Djugardenu, dok će St. Gallen dočekati AEK, čiji je član Anel Šabanadžović.

Raspored i satnica susreta klubova aktuelnih i potencijalnih bh. reprezentativaca:

16,00 sati: Ararat – Celje (Advan Kadušić)
18,00 sati: Fehervar (Armin Hodžić) – Reims
18,30 sati: Rostov (Dennis Hadžikadunić) – Maccabi Haifa
19,00 sati: Bešiktaš (Ajdin Hasić) – Rio Ave
19,00 sati: Djurgarden – Cluj (Mateo Sušić)
19,00 sati: Malmo (Anel Ahmedhodžić) – Lokomotiva Zagreb (Kemal Osmanković, Stipo Marković)
20,00 sati: Sarajevo (Benjamin Tatar) – Budućnost Podgorica
20,00 sati: Galatasaray – Hajduk (Nihad Mujakić, Darko Todorović)
20,00 sati: Standard (Gojko Cimirot) – Vojvodina (Siniša Saničanin)
20,30 sati: Milan (Rade Krunić) – Bodo Glimt
20,30 sati: St. Gallen – AEK (Anel Šabanadžović)
20,45 sati: Rijeka (Stjepan Lončar) – Kolos

(Reprezentacija.ba)