Derbi starih rivala, Slobode i Sarajeva na rasporedu je u nedjelju od 18 sati na stadionu Tušanj u Tuzli uz direktan tv. prijenos na MOJA TV.

Obje ekipe ovu utakmicu dočekuju u dobrom raspoloženju. Sloboda nakon dvije vezane pobjede, protiv Širokog na Tušnju te Krupe u gostima, dok je Sarajevo nakon reprezentativne pauze uvezalo dvije bitne pobjede, najprije protiv Borca na Koševu a zatim i u komšijskom derbiju protiv Olimpika na Otoci.

Sloboda je u posljednja dva kola postigla šest, a Sarajevo čak sedam golova, a kladionica MOZZART za ovu utakmicu na tip da će biti postignuto minimalno četiri gola nudi dobar koeficijent od 3.10, čime eventualno možete utrostručiti vašu uplatu.

Nakon gostujuće pobjede protiv Krupe, u tuzlanskom timu žele nastaviti pozitivan niz i protiv Sarajeva koje u Tuzlu dolazi kao lider na tabeli i favorit što potvrđuje i kladionica MOZZART u  kojoj je kvota na pobjedu Sarajeva 1.85, dok je koeficijent na pobjedu domaćina 4.10. Za eventualni remi, koeficijent u ponudi Mozzart kladionice iznosi 3.40.

Ipak, ne treba zaboraviti činjenicu da je Sarajevo u srijedu igralo zaostalu utakmicu protiv Olimpika i da igrače tima sa Koševa već u narednoj sedmici očekuje utakmica 3. pretkola Evropske lige protiv podgoričke Budućnosti, pa je moguće da će Vinko Marinović odmarati neke bitne igrače protiv Slobode, što ne znači da meč u Tuzli za Sarajevo nije bitan.

Sloboda sa druge strane želi nastaviti pozitivan niz i probiti se sa ka gornjem dijelu tabele. Ono što je zanimljivo istaći je činjenica da je Sloboda u sve tri ovosezonske pobjede postizala po tri gola, a na domaćem terenu nisu primili pogodak u pobjedama protiv Mladosti i Širokog Brijega koje su Tuzlaci savladali rezultatom 3-0.  Kvota da ni gosti iz Sarajeva neće postići gol u Tuzli iznosi nevjerovatnih 5.00.

Sarajevo je pak uz Borac najefikasnija ekipa u ligi, bordo tim je postigao 15 golova u dosadašnjem dijelu sezone te su primili šest pogodaka. Stoga na Tušnju možemo očekivati meč sa dosta golova, a MOZZART u ovom susretu za tri i više golova nudi sasvim solidan koeficijent od 1.85.

Ono na šta Tuzlaci posebno moraju obratiti pažnju je činjenica da je Sarajevo od ukupno 15 postignutih golova, čak devet postiglo u gostima uz dvije pobjede i jedan remi i to protiv Mladosti (2-2), što je i jedina utakmica u kojoj Sarajevo nije slavilo na gostujućem terenu. U ostalim gostujućim susretima, Sarajlije su savladale Krupu sa 0-2 i Olimpik rezultatom 3-1.

Međutim, šest golova u posljednje dvije utakmice koje je Sloboda postigla u domaćim pobjedama pozivaju na oprez i u bordo taboru, a kvota koju MOZZART nudi na tip da će obje ekipe postići pogodak je 1.83. Uzmemo li u obzir efikasnost oba tima, jedan od zanimljivijih tipova igračima bi mogao biti da će obje ekipe postići po gol, te da će zbir golova biti 3, na šta Mozzart nudi dosta visoku kvotu od 2.30.

Sloboda ove sezone nastupa sa podmlađenim igračkim kadrom u odnosu na neke prijašnje sezone, tim sa Tušnja većinom se oslonio na igrače iz vlastitog omladinskog pogona pa je posljednju utakmicu počelo čak pet igrača do 21. godine, uz nekoliko iskusnijih igrača. Da postoje oscilacije u tuzlanskoj ekipi pokazala je i posljednja utakmica protiv Krupe kada su nakon vodstva od 2-0, u kratkom razmaku primili dva gola, ali je iskusni Said Husejinović ipak donio pobjedu Slobodi. Ukoliko Sloboda slavi u ovoj utakmici uz minmalno dva postignuta gola na meči, koeficijent koji nudi Mozzat iznosi čak 5.40.

Sarajevo je na početku sezone još uvijek tražilo pravu formu, tako da igre na startu prvenstva nisu bile baš najsjajnije, a u istom periodu bordo tim je odigrao i dvije evropske utakmice, ali očito je Vinko Marinović sa svojom ekipom vrijedno radio tokom reprezentativne pauze nakon koje Sarajevo ponovo podsjeća na šampionski tim iz predhodne dvije sezone.

Forma dvije ekipe garantuje nam odličnu utakmicu u Tuzli sa dosta pogodaka.

(Reprezentacija.ba)