Edin Džeko (34) je i ovo jutro na naslovnicama gotovo svih talijanskih novina.

Gazzetta i Tuttosport pišu da je samo pitanje dana kada će Džeko postati i zvanično novi fudbaler Juventusa jer je Poljak Arkadiuzs Milik uspješno prošao ljekarske preglede neophodne da pređe u Romu.

Kapiten našeg nacionalnog tima trenutno se nalazi sa ekipom Rome u Veroni uoči večerašnjeg meča prvog kola talijanske Serije A, ali prema navodima Gazzette duel će početi sa klupe za rezervne igrač i trener Fonseca ga neće uvoditi u igru kako se ne bi slučajno povrijedio i kako bi zbog toga propao transfer.

Upitno je i hoće li uopšte biti na raspolaganju Romi za ovu utakmicu jer Gazzetta dodaje da je spreman i privatni automobil koji će Juve poslati po Džeku.

Roma je favorit u Veroni, iako joj kladionice ne daju previše šanse. Kladionica Mozzart na pobjedu Rome daje kvotu 1.95.

I Tuttosport, koji, poput Gazzette, tvrdi da bi Edin mogao u toku čak u toku dana stići u Torino i obaviti ljekarski pregled, naravno ako poljski napadač Arkadisuz Milik završi svu potrebnu papriologiju sa Napolijem te zvanično postane igrač Rome.

Roma je prema pisanju talijanskih medija uspjela naplatiti 16 miliona eura za Džeku, a Milika će Napoliju platiti 20 miliona eura.

Džeko će u Juventusu potpisati ugovor na dvije godine, po kojem će zaraditi oko 30 miliona KM – bruto.

VIDEO Džeko svirao da ga puste u kamp Rome, došao je u posljednju posjetu

(Reprezentacija.ba)