Mladost DK – Velež (16,30 sati)

Ekipe Mladost i Veleža će međusobnim duelom otvoriti osmo kolo Premijer lige BiH. Mladost je trenutno deveta sa sedam bodova, dok je Velež osmi sa dva boda više. Ova dva tima su do sada četiri puta igrala u bh. šampionatu i Velež nikada nije slavio. Mladost ima dvije pobjede, a dvije utakmice su završene bez pobjednika. Ipak, kladionica Mozzart više šansi danas daje Veležu, pa je kvota na pobjedu “Rođenih” 2.35. Kvota na trijumf Mladosti je 2.9

Radnik Bijeljina – Olimpik (18,00 sati, Arena Sport)

Radnik će na svom terenu pokušati doći do prve pobjede u novoj sezoni. Izabranici Slavke Petrovića su jedina momčad koja nema trijumf i jasno je da su imperativ tri boda protiv Olimpika. Mozzart nudi kvotu 1.70 na pobjedu Radnika u današnjem dvoboju. Gosti iz Sarajeva su zadnji na tabeli sa samo tri boda te se nadaju da će u Bijeljini doći do novih bodova.

Željezničar – Krupa (20,00 sati, Moja TV)

Posljednji meč subotnjeg programa osmog kola Premijer lige BiH odigrat će Željezničar i Krupa. Plavi su apsolutni favoriti i sve osim sigurne pobjede bi bilo veliko iznenađenje. Željo je trenutno drugi na tabeli te eventualni trijumf donosi lidersku poziciju. Kvota u Mozzartu na pobjedu Želje je 1.25, dok je dvojka na Krupu čak 11. S druge strane, Krupa je pretposljednja na tabeli sa četiri osvojena boda i još uvijek nemaju nijedan bod u gostima.

(Reprezentacija.ba)