Navijači Rome putem interneta se javno opraštaju od Edina Džeke koji će karijeru nastaviti u Juventusu.

Onaj ko je proteklih godinu dana bio na utakmicama Rome zna da je Edin bio prva zvijezda ekipe, te slobodno možemo reći pravi kralj Rima. Njegovo ime na utakmicama zvanični spiker čitao je glasnije od imena drugih igrača, njegovi dodiri sa loptom praćeni su sa više emocija nego od drugih igrača. Ako u Rimu u taksiju ili kafiću spomenete da ste iz Bosne i Hercegovine, više vas niko ne pita za rat, samo Vam kažu “Rispetto for Dzeko” ili jednostavno “Grande Dzeko”.

Zato nije ni čudo da u oproštajnim porukama navijača Rome ima toliko emocija, da čak i djeca Rima crtaju crteže Edinu Džeki.

“Doviđenja Edine! Uvijek ću te se sjećati i voljeti. Nedostajat ćeš mi puno!” poručio je putem crteža jedan mali navijač Rome.

Oni nešto odrasliji zahvaljuju se Edinu Džeki i što je stvarno nevjerovatno – izvinjavaju mu se što sa Romom nije bio u prilici osvojiti trofeje.

Upravo desetine njih to provlači kao opravdanje zašto se na Edina Džeku niko ne ljuti zato što prelazi u Juventus, te će svaki put kada ponovo kroči na Olimpico dobiti aplauz.

Čak 106 golova u 222 utakmice, uz to još 50 asistencija, kapitenska traka, polufinale Lige Šampiona… U Romi će itekako zbog čega imati da pamte Edina Džeku jer on je ovdje igrao svoj najbolji fudbal.

Sretno Edine!

(Reprezentacija.ba)