Banjalučki Borac i mostarski Zrinjski će danas igrati svoje utakmice u drugom kolu kvalifikacija za Europa ligu.

Olimpija – Zrinjski, 18, 30 sati, ARENA SPORT

Zrinjski će gostovati u Ljubljani ekipi Olimpije nakon što su u prvom kolu izbacili ekipu iz Luksemburga. Iako je gost, Zrinjski se ima čemu nadati protiv Olimpije. Tim iz Ljubljane je u prvom kolu tek nakon produžetaka eliminisao islandski Vikingur, dok je u domaćem šampionatu osvojio samo boda u prva dva kola.

“Najvažnije je da su svi igrači zdravi.Nećemo eksperimentirati i izabrat ćemo ekipu koja će možda za neke biti očekivana. Skautirali smo dobro Olimpiju. Imaju igrače na koje trebamo obratiti pažnju. Očekujem tvrdu utakmicu, a ko postigne prvi gol bit će bliži pobjedi. Nadam se da ćemo to biti mi”, riječi su Mladena Žižovića, trenera mostarskog kluba.”

Kladionica Mozzart nudi kvotu 3,60 na trijufm Zrinjskog, a jedinica na Olimpiju je 2.25.

Borac – Rio Ave, 20,00 sati, ARENA SPORT

Borac je u prvom kolu pobijedio Sutjesku sa 1:0, a danas će u Banjoj Luci imati težak zadatak protiv portugalskog Rio Avea. Nadaju se da mogu do iznenađenja u večerašnjem meču.

“Svi znate da je ekipa Rio Avea u prošlom prvenstvu Portugala zauzela peto mjesto, ali i ekipa koja je na gostujućim terenima na 18 utakmica samo dva puta bila poražena. Sve mi to znamo, ali naravno da znamo i svoju snagu. Niko nam ne može zabraniti da se nadamo da možemo da napravimo novi istorijski poduhvat. Ova generacija igrača, pa ni ja kao njihov trener, ne zna koliko može i zaista imaju kvalitet”, kazao je trener Borca Vlado Jagodić.

Za Borac će od prve minute igrati trenutno najmlađi reprezentativac BiH Vladan Danilović.

Rio Ave je veliki favorit protiv Borca, a kvota u kladionici Mozzart na trijumf tima iz Portugala je 1.55. Kvota na pobjedu Borca iznosi 6.25.

Zbog pandemije korona virusa igra se samo jedna utakmica u kvalifikacijama za plasman u grupnu fazu Europa lige.

(Reprezentacija.ba)