Fudbalski savez BiH potvrdio je kako će mladi stoper ruskog Rostova Dennis Hadžikadunić (22) u budućnosti igrati za BiH.

“FIFA Komitet za status igrača prihvatio je zahtjev koji su uputili NS/FS BiH i Dennis Hadžikadunić za promjenu sportskog državljanstva. U NS/FS BiH danas je stigla zvanična potvrda da Hadžikadunić ima pravo nastupa za reprezentaciju BiH”, saopšteno je iz Fudbalskog saveza BiH.

Dennis je rođen 9. jula 1998. godine u Švedskoj, a za omladinske selekcije ove države ubilježio je 37 nastupa te zabio jedan gol.

Prošle sezone je bio standardan u dresu Rostova i izborio nastup u Europa Ligi, dok je u tekućoj sezoni odigrao svih sedam utakmica u ruskoj ligi.

Podsjetimo, FIFA je u utorak dala odoborenje Anelu Ahmedhodžiću (21) da nastupa za BiH. Ahmedhodžić je poput Hadžikadunića igrao za omladinske selekcije Švedske, a njih dvojica su donedavno činili stoperski tandem u U21 Švedskoj.

U martu ih je Reprezentacija.ba, dok su u BiH bili anonimni, uvrstila među najveća tri talenta koji igraju za druge države.

Dušan Bajević dao zeleno svjetlo za tri talenta koje je preporučio Reprezentacija.ba portal

FIFA dala odobrenje Anelu Ahmedhodžiću da igra za BiH

(Reprezentacija.ba)