Barcelona je i zvanično predstavila Miralema Pjanića (30) na Nou Campu, a donosimo sve zanimljive detalje koje treba znati o ovom ugovoru.

Pjanić je sa Barcelonom potpisao ugovor na četiri godine i odabrao dres sa brojem 8 kojeg je nosio Iniesta. Barcelona ga je iz Juventusa dovela za 60 miliona eura. U Juve je iz Rome stigao prije četiri godine za 32 miliona eura.

Foto: Barcelona FC

Klub je za njega napravio ogromnu odštetnu klauzulu, pa je Pjanić slobodan da ode samo ako neko za njega ponudi 400 miliona eura. Do sada su klubovi u karijeri Pjanića platili 110,5 miliona eura.

Godišnje će zarađivati oko 6,5 miliona eura, a ujedno je najskuplji exYu igrač kojeg je Barca ikada dovela. Drugi je u historiji bh. fudbaler, nakon Mehe Kodre, koji je obukao dres Barcelone, a tek četvrti igrač u historiji kojeg je Barcelona kupila iz Juventusa.

U timu je ukupno peti najskuplji igrač, a na terenu će imati privilegiju da svojim loptama hrani najboljeg fudbalera svijeta Lea Messija. Sve to će kao trener pokušati na terenu organizovati holandski trener Ronald Koeman.

Foto: Barcelona FC

Pjanić je danas na zvanični potpis stigao sa ocem Fahrudinom, a u svlačionici Barcelone sjediće između Piquea i Sergia.

Očekuje se kako će za Barcu debitovati u subotu 19. septembra u finalu kupa Joan Gamper protiv Elchea.

https://reprezentacija.ba/308889-neko-od-nasih-fanova-na-instagramu-dobice-novi-dres-miralema-pjanica

(Reprezentacija.ba)