Miralem Pjanić (30) je danas i zvanično predstavljen u svom novom klubu Barceloni.

Pjanić je u svom prvom obraćanju medijima kazao da je ponosan što je stigao u katalonski tim.

“Ponosan sam što sam došao na ovaj stadion. Biti dio ovog kluba je nešto nevjerovatno. Došao sam u najveći klub na svijetu i ponosan sam zbog toga. Ovo sam sanjao još kao dijete i dat ću sve od sebe da me ljudi pamte po dobrim stvarima. Bilo je teško napustiti juve, ali moj san je bio da dođem na Nou Camp. Prošla sezona je bila teška za sve klubove. Barcelona je sjajan tim, a sada moramo gledati u budućnosti”, rekao je Miralem i dodao:

https://reprezentacija.ba/308889-neko-od-nasih-fanova-na-instagramu-dobice-novi-dres-miralema-pjanica

“Hvala svima na dobrodošlici. Ovo je veoma važna faza u mojoj karijeri. Kompletna ekipa imat će veliku odogovornost i ja sam na raspolaganju klubu da idemo naprijed. Znamo da postoji pritisak, ali moramo razmišljati samo o sebi.”

Pjanić se prisjetio i gola u dresu Lyona protiv madridskog Reala prije 10 godina u Ligi šampiona.

“Sjećam se gola koji sam dao Realu u dresu Lyona. Real će nam biti veliki rival, međutim razmišljam samo o Barci. Naravno, imam veliko poštovanje prema njima, jer su oni naš najveći rival. Bit će to velika borba u novoj sezoni. “

Naš reprezentativac je za kraj istakao da je pričao sa trenerom Ronaldom Koemannom te da je sretan što je igrati sa Messijem, za kojeg kaže da je najbolji igrač svih vremena.

“Razgovarao sam sa trenerom dva ili tri puta. Pokazao mi je neke stvari. Nadam se da ću uskoro trenirati sa saigračima. U Juveu sam igrao na sredini terena na svim pozicijama, tako da će trener odlučiti na kojoj poziciji ću zaigrati. Što se tiče Messija, njega sam vidio prije nekoliko dana. Lea jednostavno ne vidim u drugom klubu osim u Barceloni. Sretan sam što je ostao. Messi je u ovom klubu ostvario čudesne rezultate. On je prvak, pobjednik i najbolji je igrač svih vremena. Sretni smo što ga imamo.”

VIDEO Barcelona zvanično predstavila Miralema Pjanića

(Reprezentacija.ba)