Golman:

Dalibor Kozić (Radnik)

Radnik je poražen u gostima od Tuzle sa 0:1, a najzaslužniji što tim iz Bijeljine nije primio više golova je Dalibor Kozić. Golman Radnika je odlično branio, ali nije uspio sačuvati svoju mrežu početkom drugog poluvremena kod šuta Crnkića. Kozić je ove sezone branio u svakom meču za Radnik.

Odbrana:

Mirko Oremuš (Sarajevo)

Hrvatski internacionalac je igrao na neprirodnoj poziciji desnog beka protiv Borca, ali je pružio korektnu partiju. Defanzivno je bio na visini zadatka, a ovo mu je sedma utakmica u tekućoj sezoni u svim takmičenjima.

Hrvoje Baršić (Tuzla City)

Barišić igra odlično ove sezone za Tuzlu i pokazao se kao veliko pojačanje. U pobjedi nad Radnikom od 1:0 asistirao je za pobjedonosni gol. Iskusni stoper je u ovoj sezoni dao jedan gol i asistirao čak tri puta.

Semir Bajraktarević (Olimpik)

Iako je po vokaciji centralni vezni, Bajraktervić je morao igrati stopera protiv Veleža i svoj posao je obavio zaista dobro. Semir je uspio i asistirati za vodeći gol Olimpika.

Eldar Šehić (Željezničar)

Omladinski bh. reprezentativac je pravo otkrovljenje ove sezone u Želji. Dvadesetogodišnji Šehić je odigrao svih 90 minuta u gostujućoj pobjedi Željezničar protiv Širokog i prilično dobro neutralizirao napade domaćih po svojoj strani. Protiv sebe je imao reprezentativca Branimira Cipetića, koji se nije mnogo naigrao.

Vezni red:

Ivan Enin (Zrinjski)

Zrinjski je sa 2:0 savladao Mladost, a Enin je na poziciji zadnjeg veznog proveo svih 90 minuta na terenu. Ruski internacionalac je donio neophodnu čvrstinu u vezni red Zrinskog i jasno je da će u nastavku sezone predstavljati veliko pojačanje za momčad iz Mostara.

Mustafa Mujezinović (Željezničar)

Mujezinović je petim golom u sezoni donio velika tri boda Želji u gostima protiv Širokog. Zabio je sjajan gol i ponovo bio igrač odluke za Plave sa Grbavice. Sa pet golova je prvi strijelac Premijer lige BiH.

Abid Mujagić (Sloboda)

Sloboda je savladala Krupu kao gost rezultatom 3:2 i to najviše zahvaljujući Abidu Mujagiću. Mujagić je dao jedan gol te dodao dvije asistencije. Bio mu je to prvi gol u sezoni, dok je prije ovog kola imao i jednu asistenciju.

Benjamin Tatar (Sarajevo)

Aktuelni prvak BiH je na svom terenu u sjajnom meču pobijedio Borac sa 4:2, a Benjamin Tatar je ponovo briljirao. Zabio je fantastičan gol za 3:2, da bi pred sami kraj utakmice potvrdio pobjedu Sarajeva sa još jednim golom. Benjamin je ove sezone dao četiri gola u ligi i dva u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Almedin Ziljkić (Borac)

Ziljkić je bez dileme bio najbolji igrač Borca u porazu od Sarajeva. Postigao je sjajan gol i asistirao za drugi gol svoje ekipe. Lijevo krilo Borca je u novoj sezoni zabilo dva gola te tri puta asistiralo.

Napad:

Stefan Nikolić (Krupa)

Nikolić je postigao dva gola za Krupu, ali to nije bilo dovoljno da njegova ekipa osvoji bodove protiv Slobode, koja je slavila sa 3:2. Crnogorski napadač je u tekućoj sezoni dao tri gola u pet mečeva za Krupu.

(Reprezentacija.ba)