Supertalentovani bh. reprezentativac Ajdin Hasić (19) danas bi trebao debitovati za Bešiktaš.

Turska televizija Beyaz najavljivala je utakmice prvog kola Superlige, a u najavi utakmice Trabzonspor – Bešiktaš u prvom timu gostiju najavili su našeg Hasića.

Hasić je u januaru ove godine potpisao ugovor sa Bešiktašom, ali je bio na posudbi do augusta ove godine u Umraniyesporu gdje je briljirao i dobio mnoge pohvale.

Bešiktaš ga je vratio u svoje redove, te odmah i prijavio za utakmice Europe Lige.

Hasić je ranije, do ljeta 2019., igrao za mlade kategorije Dinama, a za BiH je do U19 reprezentacije igrao više od 30 utakmica i zabio više od 10 golova.

Hasić je jedan od devet bh. fudbalera u turskoj Superligi ove sezone.

Jučer je u Turskoj debitovao i Ervin Zukanović čiji je Karagumruk sa 3:0 razbio Malatyaspor. Zukanović je odigrao 90 minuta i zabio gol. Danas ćemo gledati duel Kvržićevog Kayserispora i Hajradinovićeve Kasimpase, a u ponedjeljak gostovanje Višćinog Basaksehira protiv Hatayspora.

Do narednog kola čekat ćemo za prvi nastup Konyaspora za koji igraju naši Ibrahim Šehić, Amir Hadžiahmetović, Deni Milošević i Marin Aničić.

Trabzonspor je danas favorit protiv Bešiktaša. Kladionica Mozzart daje kvotu od 2.25 na pobjedu Trabzonspora, a kvotu od 3.15 na pobjedu Bešiktaša.

(Reprezentacija.ba)