Danas se igraju tri preostala susreta sedmog kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

Od 16,30 sati u Krupi na Vrbasu domaća Krupa dočekat će Slobodu iz Tuzle. Krupa nakon šest kola ima samo četiri boda i predzadnja je na tabeli, pa im je svaki bod velik kao kuća. Sloboda je prije reprezentativne pauze nakon dva poraza sa 3:0 savladala Široki Brijeg, pa sigurno puni optimizma dolaze na ovo gostovanje.

Kladionice daju blagu prednost Krupi. Kladionica Mozzart na pobjedu Krupe daje kvotu 2.20, a na pobjedu Slobode 3.45. Za nerješen ishod kvota je 3.00.

Od 18,00 sati Široki Brijeg će dočekati Željezničar. U posljednjem zvaničnom duelu Široki je slavio na Grbavici sa 1:2 u novembru prošle godine. Željo je u utrci za titulu, a Široki Brijeg za Europu, tako da ovaj meč ima veliki rezultatski značaj. Iza Željezničara su napori dva putovanja i jedne utakmice u Izraelu, dok je Široki Brijeg odmarao tokom reprezentativne pauze – osim njihovog desnog beka Branimira Cipetića koji je odigrao 90 minuta za BiH protiv Italije.

Utakmicu ćemo gledati uživo na Arena Sport kanalima.

Kladionice smatraju klubove izjednačene. Kladionica Mozzart na pobjedu Širokog daje kvotu od 2.70, a na pobjedu Željezničara kvotu od 2.80. Kvota za X je 2.85.

Posljednju utakmicu 7. kola Premijer lige BiH od 20,00 sati igraće Tuzla i Radnik. Radnik u posljednjih pet mečeva ne zna za pobjedu (dva poraza i tri remija), a Tuzla je u posljednjih pet mečeva tri puta slavila, jednom remizirala i jednom izgubila. Poraženi su samo na gostovanju šampionima FK Sarajevo. I ovu utakmicu gledaćemo na Arena Sport kanalima.

Tuzla je favorit u ovom meču prema kladionicama, ipak uz visoku kvotu. Kladionica Mozzart za pobjedu Tuzle daje kvotu od 1.90, a na pobjedu Radnika kvotu od 4.00.

(Reprezentacija.ba)