Sarajevo je sinoć u uvodnom meču sedmog kola Premijer lige BiH pobijedilo Borac sa 4:2, a danas su na programu dvije utakmice najjačeg ranga bh. fudbala.

Olimpik – Velež (16,30 sati)

Olimpik je jedini tim bez boda nakon šest odigranih kola i danas na svom terenu dočekuje mostarski Velež. U sarajevskom premijerligašu se nadaju da će konačno doći do prvih bodova u tekućoj sezoni, ali nešto će se pitati i gosti iz Mostara. Kvota u kladionici Mozzart na pobjedu Olimpika je 4.5, dok je dvica na Velež 1.75. Velež je trenutno šesti na tabeli i eventualna tri boda donose skok na diobu druge pozicije zajedno sa Željom i Borcem.

Zrinjski – Mladost (20,00 sati, Arena Sport)

Fudbaleri Zrinjskog nisu baš najbolje ušli u sezonu i trenutno se nalaze tek na osmom mjestu sa samo sedam bodova. Večeras su veliki favoriti protiv Mladosti, koja je sakupila isti broj bodova kao i Zrinjski. Zanimljivo da su ova dva tima odigrala 11 međusobnih susreta te da Mladost nema nijednu pobjedu. Zrinjski je slavio osam puta, dok su tri utakmice završene bez pobjednika. Mozzart u svojoj ponudi daje kvotu 1.35 na trijumf Zrinjskog.

(Reprezentacija.ba)