Vijest o Edinu Džeki (34) nalazi se na naslovnici današnjeg izdanja uglednog Corriere Dello Sporta.

Jedan od dva najjača talijanska sportska lista donosi informaciju kako je povreda zvijezde Rome Nicole Zaniola blokirala transfer Edina Džeke. Novim vlasnicima Rome jednostavno je puno u tako kratkom roku ostati bez praktično prva dva miljenika navijača. Zanimljivo, Zaniolo se “načeo” upravo protiv Juventusa kada se prvi put povrijedio 12. januara.

Dok svi klubovi iz Serije A javno objavljuju podršku Zaniolu koji je jedna od najvećih budućih zvijezda talijanskog fudbala, u Juventusu se sada mogu samo nadati kako će Roma uspjeti nagovoriti Napoli da im proda Milika, te tako nađe zamjenu za Džeku.

Corriere je ranije ove sedmice javio kako je Džeko zvanično zatražio od Rome transfer u Juventus, a upravo je ovaj list prije dvije sedmice objavio kako su Džeko, Roma i Juventus dogovorili uslove transfera, te preostaje samo da Rimljani nađu zamjenu za svog kapitena.

Talijanski mediji pišu i kako Juventus paralelno pregovara sa Barceloninim napadačem Suarezom, no čini se da ovaj transfer nema direktne veze sa transferom Edina Džeke u Torino.

Džeko, Roma i Juventus dogovorili su da bi u transferu Roma zaradila 10 miliona eura i dva miliona eventualnog bonusa, a da bi Džeko zađivao 7 miliona eura po sezoni – naravno prije odbijenih poreza.

Nakon fantastične partije Džeke protiv Italije u Firenci prošle sedmice, ambicija Andrea Pirla da dovede našeg kapitena u svoje redove sigurno je dodatno skočila.

https://www.instagram.com/p/CE6OxoaAhv3/

(Reprezentacija.ba)