FK Željezničar će večeras u 19,00 sati odigrati prolongiranu utakmicu Europa Lige.

Gostuju u Izraelu, ekipi Maccabija, a radi se odgođenoj utakmici koja se trebala igrati 26. augusta ali je tada otkazana jer je 11 igrača Željezničara bilo pozitivno na COVID-19.

“Ne znam za fizičko stanje ekipe, ali smo u boljem psihičkom stanju nego prvi put kad smo bili u Izraelu. Ipak, takav je period, da ćemo biti sretni ako se utakmica uopšte odigra.” rekao je Amar Osim i dodao:

“Igrači imaju inat i motiv, ali džaba ti to ako ne budeš na nivou u kojem im možeš parirati. Oni su nakon otkazane utakmice imali jednu ligašku i jednu prijateljsku utakmicu, mi nismo igrali ništa. Trenažni ritam zbog date situacije igrača nam je različit ponaosob, ali znamo da moramo biti na optimalnom nivou da bi se nečemu mogli nadati. Naša sezona ne prestaje sa ovom utakmicom”.

Željezničar je autsajder u ovom susretu prema kladionicama. Kladionica Mozzart na pobjedu Maccabija daje kvotu od 1,30, a čak 11,00 na pobjedu Željezničara. Ipak, iste kvote kladionice su davale i za utakmicu Italija – BiH, a teren je pokazao drugačiju sliku.

Susret se igra od 19 sati uz direktan prenos na kanalima Moja TV i MojaWebTV.

(Reprezentacija.ba)