Njemački i engleski mediji donose informaciju kako je Bayer Leverkusen blizu odluke da kupi Seada Kolašinca (27).

Nakon nekoliko uspješnih transfera ovog ljeta Bayeru prema pisanju ovih medija ne predstavlja problem otkupiti ugovor Kolašinca za 15 miliona eura koliko traži Arsenal.

Argument za priču o ovom transferu predstavlja i agencija koja zastupa Kolašinca – “ISMG International” koja vrlo često radi sa Bayer Leverkusenom. Pomenuta agencija je Kevina Vollanda iz Bayera prodala u Monaco prije nekoliko dana, prije tri godine Calhanoglua iz Bayera u Milan, a agenti su i Amiriju kojeg su prošle godine iz Hoffenheima doveli u Bayer.

Osim Bayer Leverkusena, uz Kolašinca su ozbiljni talijanski mediji ovo ljeto spominjali i Romu. Spominjao se i Schalke, ali zbog finansijske krize nisu bili u stanju ispuniti ni minimalne uslove našeg igrača.

Pretpostavlja se da će Kolašinac morati u novom klubu, koji god to bude, pristati na manju platu nego koju ima u Arsenalu a koja iznosi preko 6 miliona eura godišnje, naravno bruto.

Kolašinac je 2017. godine iz Schalkea prešao u Arsenal bez obeštećenja. Tamo je u tri godine odigrao 105 utakmica i osvojio jedan FA KUP i dva Community Shielda. Za BiH od 2014. godine ima 31 utakmicu.

(Reprezentacija.ba)