Amir Hadžiahmetović (23) je 26. augusta dobio naknadni poziv u A selekciju BiH pred mečeve Lige Nacija sa Italijom (1:1) i Poljskom (1:2), a onda je na debiju odigrao cijeli meč u Firenci protiv Italije, da bi i u drugom susretu proveo svih 90 minuta za Zmajeve.

Hadžiahmetović, koji je prema mišljenju mnogih opravdao povjerenje našeg stručnog štaba, je za portal Reprezentacija.ba prokomentarisao poziv Bajevića, ali i igru našeg nacionalnog tima protiv jakih protivnika.

“Kako kažu, ko čeka taj i dočeka. Nadao sam se pozivu u reprezentaciju, a eto došao je možda malo i sretno. Neki igrači su se povrijedili, neki zbog korone nisu mogli doći na njihovu žalost. Moja jedina želja od prvog dana okupljanja je bila da pokažem svima da vrijedim i da nisam slučajno tu. Bilo je možda i malo preambiciozno očekivati da dobijem odmah šansu od prve minute, ali zaigrao sam i nadam se da sam iskoristio priliku kako treba. Uvijek može bolje, ali za prvi put sam zadovoljan i sa svojom igrom i odnosom saigrača te stručnog štaba prema meni kao novom igraču. Zaista sam naišao na jednu odličnu atmosferu u selekciji i oduševljen sam svim segmentima. Vidi se profesionalan i stručan pristup selektora, koji ima ogromno iskustvo. Svi oko njega su u službi igrača i sve pohvale idu za selektora i stručni štab”, govori nam Amir i komentariše pohvale legendarnog Predraga Pašića za njegov nastup u ova dva meča:

“Nadam se da ću dobiti poziv i za naredna okupljanja i ako budem pozvan bit će mi velika čast da budem dio ekipe koja će se boriti i nadam se izboriti nastup na Europskom prvenstvu. Pročitao sam pohvale Predraga Pašića za moju igru i svaka pohvala godi, pogotovo kada dođe od naše fudbalske legende. Svi znamo da je popularni Paja bio veliko ime u svijetu fudbala.”

Prvotimac turskog Konyaspora ističe da je sada fokus na susretima baraža i plasmanu na EURO.

“Protiv Italije smo odigrali kvalitetno i pridržavali se uputa selektora. Igrali smo sa jednom od najboljih reprezentacija na svijetu i ostvarili jako dobar rezultat. Pokazali smo da možemo daleko dobaciti. Što se tiče duela sa Poljacima, to je bila teška utakmica sa jako motivisanim protivnikom. Žao mi je zbog rezultata, ali očigledno je selektor htio da pruži šansi većini igrača. Naravno, naš fokus je na susretima baraža te na plasman na EURO. Mislim da ćemo biti najbolji kada to bude potrebno.”

Predrag Pašić: Saničanin i Hadžiahmetović su dobitak, Bajević nije igrao na rezultat

(Reprezentacija.ba)