Rusmir Cviko, jedan od pomoćnik selektora Dušana Bajevića, rekao je nakon poraza Zmajeva od Poljske da je naš tim svjesno rizikovao sa početnim sastavom.

“Nijedan poraz nije lijep, pogotovo kada izgubite na našem terenu. Mi smo išli u svjesni rizik sa sastavom, jer smo napravili sedam izmjena u odnosu na Italiju. Sada imamo neke odgovore i drugačije ćemo postavljati kriterije u budućnosti. Odlučili smo za ova dva meča da pozovemo 25 igrača i da rotiramo za ove utakmice. Važan je baraž, ali ne smijemo zapostaviti Ligu Nacija. Imali smo problem na poluvremenu zbog Gojaka, koji se povrijedio. Do posljednjeg trenutka nismo znali hoće li moći igrati i onda smo morali uvesti Višću. Imali smo u nastavku i određene šanse koje smo morali realizirati. Ipak, rezultat je realan”, ističe Cviko.

Bajevićev pomoćnik kaže da je cilj ostanak u UEFA A Ligi Nacija.

“Naš cilj je da ostanemo u A Ligi Nacija. Nismo iskoristili šanse večeras i ostaje žal. Moramo biti pozitivni i homogeni. Što se tiče susreta protiv Sjeverne Irske, očekuje nas težak meč. Nastojat ćemo ispraviti naše greške i dobro analizirati Sjevernu Irsku.”