Selektor naše reprezentacije Duško Bajević (71) je na press konferenciji nakon duela BiH i Poljske (1:2) kazao da je bio primoran odmoriti neke igrače u ovoj utakmici.

“Morali smo neke igrače odmoriti. Neki su bili povrijeđeni, a neki umorni. Većina nije bila fizički spremna za obje utakmice. S druge strane, hjteli smo dati šansu drugim igračima. Dobro smo počeli, imali smo dobar rezultat, ali u nekim trenucima smo imali nelogične odluke. Poljaci su nas dobili potpuno zasluženo. Mi smo večeras mogli vidjeti određene stvari iz kojih možemo izvući dobre pouke.”

Bajević ne želi tražiti opravdanje za poraz.

“Teren je bio isti i nama i Poljacima. Mi nemamo nikakvo opravdanje za ovaj poraz. Poljska je bila fizički dominantnija, jer smo mi izgubili koncentraciju nakon njihovog pritiska. Mi smo samo gledali kako oni trče i igraju. Naravno, ne želim reći da su moji igrači krivi i ja preuzimam odgovornost. Poljaci su nas iznenadili u drugom poluvremenu.”

Selektor ističe da je ovaj susret poslužio kao priprema za baraž susret protiv Sjeverne Irske koji se igra 8. oktobra u Zenici.

“Ovaj susret smo prilagodili baražu i tu smo pokušali da vidimo kako stoje neke stvari. Neke odgovore imamo, a neke nemamo. Ja vjerujem u ove igrače i nadam se plasmanu na EURO. Htjeli smo da vidimo kako se neki igrači ponašaju i kako igraju na nekim pozicijama. Ovo nam može biti pouka, ne toliko za igru koliko za ponašanje. Voljni momenat kod igrača je postojao, ali fudbalski nije. Pristup igrača je bio dobar, međutim fudbalski pristup je moj dio i tu ja snosim krivicu”, rekao je Bajević i za kraj dodao:

“Mi nismo potcijenili Poljsku. Primorani smo bili da napravimo izmjene pred ovaj meč. Mislio sam da možemo bolje odigrati večeras, ali sigurno nismo potcijenili Poljake. Selekcija Poljske je bila veoma dobra.

FOTO Bajević probao nove igrače, Poljska zasluženo slavila u Zenici

(Reprezentacija.ba)