UEFA je 24 sata prije utakmice testirala sve članove reprezentacije BiH na COVID-19, a odlične informacije su da su svi negativni.

Nije ni čudo jer su u FS BiH preduzeli sve moguće mjere kako bi igrače i sve članove reprezentacije u potpunosti zaštitili od ovog zlokobnog virusa.

U trening kampu FS BiH u kontakt sa igračima nije mogao doći niko ko nije prethodno testiran na COVID-19, a vjerovatno po prvi put u historiji rada kampa sve kapije i sva vrata su bile stalno zatvorene i pod prismotrom čuvara.

Osim COVID-19 briga za selektora Duška Bajevića i njegove saradnika bila je forma igrača jer ih je dobar dio na okupljanje došao sa odmora.

Emir Spahić i Eldin Jelešković, Foto: Damir Hajdarbašić, Reprezentacija.ba

Puno posla za Eldina Jeleškovića kondicionog trenera naše reprezentacije, koji je kako kaže zadovoljan urađenim, ali i odgovornosti igrača:

“Moram istaći da su svi reprezentativci pokazali da mogu i žele odgovoriti izazovima koje postavljamo pred njih.To pokazuju kroz treninge i siguran sam da će se vidjeti i u meču protiv Poljske. Imamo samopouzdanje, spremni smo dati maksimum tako da očekujemo i u ovoj utakmici povoljan rezultat.“ poručio je Jelešković koji je igračima još od februara organizovao redovne online trening sesije.

BiH – Poljska od 20,45 sati ekskluzivno gledamo na NOVA BH televiziji koja je priredila i posebne emisije prije i poslije meča, kao i ekskluzivne izjave igrača.

(Reprezentacija.ba)