Reprezentacija.ba sa ponosom u saradnji sa prof. dr Mirzom Bišćevićem donosi specijal stručnih medicinskih savjeta za profesionalne fudbalere, ali i za sve druge koji imaju problema sa bolovima u leđima, išijasom, diskushernijom, nemogućnosti normalnog života, rada, sporta

Prof. dr Mirza Bišćević je ortopedski i spinalni hirurg sa preko 20 godina iskustva, Predsjednik je Udruženja ortopeda i traumatologa Bosne i Hercegovine, član Akademije medicinskih nauka Bosne i Hercegovine.

“Bol u koljenu” je naša današnja tema o kojoj govori prof. dr Bišćević.

“Koljenski zglob je najveći i najsloženiji zglob u ljudskom tijelu. Kao takav sklon je ubrzanom trošenju, što se manifestira sa bolom. Od pojave prve boli do potpune potrošenosti zglobne hrskavice često je potrebno i više od 10 godina. Taj proces može se značajno usporiti, a pokretljivost zgloba očuvati, prventsveno redukcijom tjelesne težine, te vježbama jačanja natkoljenih mišića. Međutim, vježbe jačanja mišića i pokretljivosti zglobova podrazumijevaju bezbolan zglob. Ubrizgavanje steroida, hijaluronske kiseline, PRP plazme smanjuje bol u trajanju do 2-6 mjeseci, dok ugradnja umjetnog koljena trajno rješava pitanje bola u koljenu.Radiofrekventna ablacija genikularnih živaca dovodi do prekida u prijenosu bolnih impulsa iz koljena u trajanju 1-2 godine, što predstavlja odličnu alternativu pomenutim opcijama, i u trajanju efekta i cjenovno. Ova metoda je posebno korisna za pacijente koji su premladi za umjetni zglob ili starije čija operacija zamjene koljena je rizična.” govori prof. dr Mirza Bišćević.

Bol se može liječiti! 🔹 http://www.drbiscevic.ba 🔹 Privatna ortopedska ordinacija “Prof. dr Mirza Bišćević” 🔷…

Posted by Privatna ortopedska ordinacija “Prof. dr Mirza Bišćević” on Tuesday, 23 June 2020

(Reprezentacija.ba)