Bosna i Hercegovina će u ponedjeljak u Zenici igrati meč drugog kola UEFA A Lige Nacija protiv Poljske, a selektor našeg nacionalnog tima Dušan Bajević (71) govorio je na press konferenciji uoči ovog susreta.

“Atmosfera u timu je dobra. Razgovarali smo o tome koje stvari treba da popravimo. Svaki igrač ima obavezu da ima odgovornost na utakmici. Imali smo mnogo problema sa igračima koji nisu igrali susrete zbog korone. Naš najveći problem je to što ne znamo da li će svi igrači biti fizički spremni. Mislim da trebamo dati šansu i drugim igračima, naravno ne mislimo ovim da potcijenimo Poljsku. Poljaci su izuzetno jaki, znaju da igraju, imaju sjajne igrače, pogotovo po strani. Većina ih igra u inostranstvu i to može biti veliki problem za nas. Mi ćemo dati sve od sebe da dobijemo meč i da napravimo jedan veliki iskorak”, rekao je naš selektor i osvrnuo se na situaciju sa povredama:

“Imamo neke probleme. U svakoj utakmici se nastoji pronaći greška kod protivnika, ali Poljska ima izuzetno dobre igrače. Moramo igrati brzo, čvrsto i odgovorno. Kolašinac je povrijeđen, ali ujutro ćemo tek znati da li će moći igrati. Što se tiče izmjena, vidje ćemo ko će moći igrati, a ko ne. Neki su povrijeđeni, neki imaju probleme, a šansu će dobiti novi igrači.”

Bajević je kratko prokomentarisao i neigranje najboljeg igrača Poljske Roberta Lewandowskog.

“Igrači poput Lewandowskog i Džeke su važni za obje selekcije.Bez takvih igrača se može, ali veliki igrači su veliki. Oni su uvijek najopasniji.”

Kvota na BiH u kladionici Mozzart je 2.6, dok je dvojka na Poljsku 2.85.

BiH – Poljska u ponedjeljak 7. septembra gledamo na NOVA BH od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)