Selektor reprezentacije Poljske Jerzy Brzeczek je na zvaničnoj konferenciji pred utakmicu sa Bosnom i Hercegovinom u Zenici kazao da njegov stručni štab i on nisu iznenađeni remijem Zmajeva u petak u Italiji (1:1).

“Nismo iznenađeni rezultatom Bosne i Hercegovine u Italiji. Vidjeli smo da su igrali agresivno i disciplinovano i to im je donijelo pozitivan rezultat. Ipak, spremit ćemo se za sutra i znamo šta nas očekuje ovdje u Zenici. Edin Džeko je sigurno glavni igrač u BiH, ali novi selektor Dušan Bajević ima i neke nove fudbalere te će nas pokušati iznenaditi”, rekao je Brzeczek dodao:

“Ima mnogo novih igrača i kod nas, ali i u Bosni i Hercegovini. Sigurno da nam motivacije neće nedostajati. Napravit ćemo izmjene u svim linijama u odnosu na meč sa Holandijom. Naravno, to ću odlučiti pred samu utakmicu.”

Kapiten Kamil Glik ističe da su Poljaci uradili dobru analizu uoči duela sa Zmajevima.

“Dobro smo analizirali BiH, imamo neki plan i nadamo se da ćemo uspjeti da obavimo sve što selektor traži od nas. Što se tiče Edina Džeke, njega znam dobro iz Italije. To je napadač svjetske klase i imao je dobru sezonu. Treba obratiti pažnju na njega, ali i ostatak reprezentacije Bosne i Hercegovine je dobar. Ne smijemo nikome dati puno prostora za igru.”

Reprezentativci Poljske su na stadionu Bilino Polje obavili i službeni trening uoči sutrašnjeg meča.

BiH – Poljska u ponedjeljak 7. septembra gledamo na NOVA BH od 20,45 sati.

(Reprezentacija.ba)