Neki medij pokrenuo je priču kako je Muhamed Bešić presjedio intoniranje himne Bosne i Hercegovine prije utakmice protiv Italije.

Fudbalski savez BiH brzo je reagovao i demantovao tu tvrdnju.

“Povodom informacije koju su objavili pojedini mediji, da je Muhamed Bešić sjedio tokom intoniranja državne himne u Firenci, obvještavamo javnost da Muhamed Bešić ni jednog trenutka nije iskazao nepoštovanje prema nacionalnoj himni.

Istina, na kraju intoniranja italijanske himne Bešić je imao problema sa opremom, koja ga je stezala, pa je na trenutak sjeo kako bi je popravio.

Sporni trenutak, Foto: FS BiH

Muhamed Bešić se uvijek profesionalno i sa patriotizmom odnosio prema himni svoje zemlje i za reprezentaciju Bosne i Hercegovine igrao ne štedeći se ni jednog trenutka.

Zato, nije zaslužio, niti je korektno da se na njegov račun upućuju kritike a da se pri tome ne provjeri da li je njegov čin znak nepoštovanja ili određenih problema, o čemu se u ovom slučaju radilo.

Ovim komentarima pokušava se u drugi plan staviti sjajan rezultat koji su sinoć u Firenci napravili naši momci, među kojima je bio i Bešić.” naveli su iz Fudbalskog saveza BiH.

BiH već u ponedjeljak igra novu utakmicu Lige Nacija, ovaj put protiv Poljske u Zenici. Utakmicu pratite direktno na NOVA BH od 20,45 sati.

(Repreznetacija.ba)